تاریخچه نشریه
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی یک نشریه پژوهشی علمی به زبان های فارسی و با چکیده مبسوط انگلیسی است. این نشریه از سال 1391 با اخذ درجه علمی - پژوهشی از دفترسیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم به انتشار مقالات نویسندگان پرداخته است. این نشریه همچنین از حمایت های علمی و فرهنگی انجمن ایرانی ژئومورفولوژی از سال 1398 و انجمن کواتری ایران از سال 1400بر خوردار شده است.
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی با توجه به روند افزایشی مخاطرات محیطی ناشی از گرم شدن جهانی، افزایش جمعیت و توسعه صنایع و همچنین درجه بالای خطر پذیری جغرافیایی کشور ایران راه اندازی شده است. این نشریه اولین نشریه علمی - پژوهشی در ایران است که موضوع مهم مخاطرات محیطی را برجسته نموده و تلاش می نماید تا نتایج تحقیقات مربوط به پراکندگی جغرافیایی، علل جغرافیایی، مدیریت و برنامه ریزی در جهت کاهش اثرات مخاطرات طبیعی و پیشگیری از وقوع مخاطرات تکنولوژیک را منتشر نماید.
زمانبندی انتشار
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی در حال حاضر بهصورت فصلنامه (4 شماره در سال) چاپ میشود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شمارههای هر سال را نشان میدهد. نشریه به این زمانبندی پایبند است مگر اینکه شرایط استثنایی بهوجود آید.
شماره |
تاریخ انتشار |
1 |
فروردین |
2 |
تیر |
3 |
مهر |
4 |
دی
|
متوسط زمان تا اولین اقدام: 7روز متوسط زمان پذیرش: 106 روز |
متوسط زمان داوری: 100روز |
آرشیو وبسایت نشریه
محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو میشوند:
1) نسخه پیدیاف تمام مقالات در وبسایت نشریه بهصورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است.
2) یک نسخه کپی از همان محتوا در سرور دیگری بهعنوان پشتیبان نگهداری میشود. درصورت بروز مشکل در وبسایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، بهصورت آنلاین در وبسایت نشریه منتشر خواهد شد.
همه شمارههای منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه نیز آرشیو میشود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:
پایگاههای نمایهکننده
اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی، در پایگاه مختلفی نمایهسازی میشوند که فهرست این پایگاهها در بخش "بانکها و نمایه نامهها" قابل مشاهده است.
بایگانی شخصی
کلیه نویسندگان میتوانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وبسایت نشریه، در سیستم شخصی یا وبسایت موسسه خود آرشیو کنند.
سیاست دسترسی آزاد
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی یک نشریه با دسترسی آزاد است به این معنی که تمام مطالب به صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربر یا موسسه وی در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن ، بارگیری ، کپی ، توزیع ، چاپ ، جستجو و یا لینک دادن به متن کامل مقالات ، یا استفاده از آنها برای اهداف قانونی دیگر هستند مادامی که به آنها بهدرستی استناد شود، بدون این که از ناشر یا نویسنده اجازه قبلی بگیرند.
این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم میکند که در دسترس قراردادن تحقیقات بهصورت رایگان برای عموم، از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی میکند.
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی تحت مجوز بینالمللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» است.
این نشریه به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد با همکاری انجمن انجمن ایرانی ژئومورفولوژی و انجمن کواترنری ایران منتشر میشود که در صفحه اصلی وبسایت نشریه نیز بهوضوح درج شده است.
اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزههای موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.
هزینهها
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی برای بررسی اولیه مقالات هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمیکند. اما مقالاتی که پس از طی کردن فرآیند داوری مورد پذیرش قرار بگیرند باید مبلغ چهار میلیون ریال بابت هزینههای ویراستاری و چاپ مقالات پرداخت نمایند.
هیچ هزینهای جهت ارسال، بررسی و چاپ مقالاتی که حداقل یکی از نویسندگان آن وابستگی سازمانی خارج از ایران داشته باشند دریافت نمیشود.
دانشگاه فردوسی مشهد بهعنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریفشده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانهای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام میشود)، هزینههای مربوطه شامل راهاندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری و حفظ آرشیو مقالات، را تامین میکند.
منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آنها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچگونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.
این نشریه هیچگونه تبلیغاتی را نمیپذیرد.
هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.
نشریه جغرافیا و مخاطرات محیطی بهمنظور جلوگیری از سرقت علمی، متنهای فارسی را با استفاده از سامانه مشابهیاب متون علمی همیاب و متنهای لاتین (چکیده مبسوط انگلیسی مقالات فارسی) را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهتیابی میکند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهتیابی میشوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله همراه با گزارش مشابهت یابی بلافاصله به نویسندگان عودت می گردد.
بیانیه محرمانگی
نامها و آدرس ایمیلهای وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده میشود و برای قسمتهای دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.